onsdag 26. desember 2012

Julematen!

Med foreldre, bror, svigerinne, nevø, barn, barnebarn og ektefelle skulle vi denne jula være 10 stykker.

Maten er viktig denne dagen, og ble laget etter alle kunstens regler.

(første ribba som hadde vært krydret i et par dager viste seg å være sur, litt "armer og ben" i innhenting av ny)






En fantastisk saus som sønnen i huset brukte ca 1 døgn på å lage. Pinnekjøtt klar for fresing i stekovn. En perfekt ribbe med knallsprø svor. Hjemmelaget kålrabistappe osv.

I tillegg må jeg nevne at vi hadde rødbeter som var egendyrket og syltet. Smakte fortreffelig!
Tyttebærene var fra egen gård i Vesterålen, plukket av en snill svoger.

Og som avslutning...selvfølgelig riskrem og rød saus OG multekrem. Ingen gikk sultne fra bordet!

Kokken, for anledningen iført forkle som vi har designet og som Akantus har produsert for alle kvinner og menn i "klanen" (menn har sorte med vinflasker på, mens vi jentene har rødt og med to vinglass) var veldig fornøyd med egen innsats den dagen:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar