søndag 25. desember 2011

Julaften!

Grøten sto selvfølgelig klar klokka 12, med mandler. Mandelgavene ble bortglemt. Tradisjonen tro er det nemlig ikke bare en mandel i grøten, det er mange til hver. Marsipangrisene ligger fremdeles i skapet.

 Kjæresten jobbet, og jeg hadde forberedt alt av mat dager i forveien. Det var bare skrelling og koking av poteter, og oppvarming av ribbe, stek, pinnekjøtt, grønnsaker, surkål, kålrabistappe og saus som gjensto. Litt av et puslespill med store kjeler og mat til 14. Det gikk! Gjestene ankom: bittelillebror med kone og sønn ankom fra Bodø, lillebror og samboer ankom med medbrakt eggnogg (aner ikke hvordan det skrives), mamma og pappa kom og i tillegg var det kjæresten, våre tre voksne barn, en svigerdatter og et barnebarn. Vi benket oss rundt to lange bord og spiste og koste oss. Vin, øl, brus, akevitt og vanlig vann ble servert. Vi avsluttet med riskrem med bringebærsaus og multekrem.

Juletreet så vi bare toppen av. Etter litt ommøblering, kaffe og kransekake, var det tid for pakkeåpning. Du verden for et berg av pakker. Vi klarte å åpne alt, bortsett noen få som ble lagt unna til i dag. I dag kom nemlig vårt andre barnebarn som hadde feiret julaften hos sin pappa. Så i dag har vi gjentatt gårdagen.... ja, vi var bare 8 stykker i dag da.

Det har vært et flott vær. Kjæresten og datteren vår kjørte til Oslo og hentet barnebarnet, det ble skogstur på kjæresten og meg i dag. Det ble besøk på "hytta" hos mamma og pappa, og nå er det innebandy på kjærest, sønner og svigerdatter. Vi andre rydder og passer på hverandre. Og enda er det mange deilige dager foran oss. Livet smiler!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar