onsdag 11. juli 2012

Ferden går videre!

Fra Mandal gikk turen videre sørover. Vi har tidligere vært på Lindesnes, men vi bare passerte den kommunen denne gang. Turen gikk til Flekkefjord.

Fra Flekkefjord bestemte vi oss for å ta veien nærmest kysten mot Egersund. Dette var ukjent terreng for oss, vi hadde ingen formening om hvordan landskapet ville være her. Trodde kanskje at det ville være litt flatt, vi nærmet oss jo Jæren og det flate landskapet der. Gjett om vi tok feil!

Mye svinger, bakker opp og bakker ned, smale veier var det vi traff. Jammen var det mye fjell her! Mange tunneller! Etter en god stund kom vi til

Her fant vi en butikk med bensinstasjon. Spredt bebyggelse og det så ut som innbyggerne koste seg med kaffekoppen sin på utsiden.

"Åna-Sira, Senorita, kiss me good night"






Herfra gikk veien videre på noe som kunne minne om Trollstigen. Opp..... og ned...... og opp igjen.... og ned... Vi kom til Jøssingfjord. Jøssing var jo noe vi hadde hørt om og forbant med krigen. Helt riktig. En Jøssing var hedersbetegnelse på en motstandsmann.. eller kvinne.















Etter en liten stopp på toppen hvor vi kikket ut over fjorden, gikk ferden videre mot Egersund.

Middag ble inntatt (med) på Kniv og Gaffel på brygga der.

Trivelig nok i Egersund, men vi måtte opp fra sjøen for å finne de koselige og trange gatene med små hus omgjort til butikker.

Vi kunne ikke gi oss med kjøringen så tidlig på ettermiddagen, så ferden gikk tilbake mot Sørlandet. Denne gang kjørte vi ikke langs sjøen, men tok indre vei frem til Farsund. Der fant vi en familiecamp, liten og grei, hvor vi parkerte for natten mens regnet pøste ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar