tirsdag 1. september 2015

Forloren Hare a la 1957 (denne finner jeg kun i danske oppskrifter i dag)

Dersom oppskriften på Skilpaddesuppe falt i smak, kan kanskje også denne retten direkte fra dyreverden være et godt middagsalternativ.

1/2 kg kjøttdeig (gjerne blanding av karbonade og medister, eller vanlig hakkekjøtt)
Salt
Pepper
2 kokte poteter, eller
2 - 3 ss malt, tørket brød
3 - 4 dl melk eller
3 - 4 dl vann med litt fløte i
1 finhakket løk
1 egg (kan sløfes, men vær da forsikting med speingen)

Til spekking:
Strimler av spekk eller fint flesk,
eventuelt strimler av sylteflesk.

Lag deigen på vanlig måte av alle ingrediensene. Legg 1/3 av deiget på vætet skjærebrett, glatt den utover med en våt kniv til den lengde og bredde haren skal ha. Halvparten av spekkstrimlene legges på deigen på langs med små mellomrom. La ikke strimlene nå helt ut til kanten. Den andre tredjedelen av deigen legges oppå, glattes forsiktig utover med våt kniv, resten av spekkstrimelen fordeles , og resten av deigen legges oppå.
Glatt til slutt haren godt langs alle sider, så skjøtene holder, ellers risikerer en at haren sprekker utnder stekingen og fettet flyter ut, i stedet for å holde haren fin og saftig. La haren gli fra brettet og ned i brunet margarin på varm langpanne. Brun haren i stekeovn, spe med kokende vann eller kraft, litt om gangen, så der kan dannes brun sjy mellom hver speing. På slutten spees med litt fløte.
Øs over haren hele tiden, så den ikke blir tørr. Den ferdige haren legges på flatt fat og skjæres i skiver. Serveres med kokte røtter og grønnsaker.
Sjyen brukes som den er , eller jevned med liten meljevning, og serveres i sauseskål.


Og heller ikke denne retten er noen direkte fare for dyrebestanden:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar