Har du fremdeles litt rabarbra igjen i hagen?
Dette er en så enkel oppskrift at selv jeg har klart å bake den flere ganger,
og den smakte utrolig godt :)
500 g rabarbra
3 egg
2.5 dl sukker
175 g smør
2.5 dl hvetemel
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smøret i en kjele. Avkjøl litt
Rabarbraen vaskes. Rens den hvis den ytre delen er grov.
Kutt rabarbraen i biter på 3 - 4 cm.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet avkjølt smør.
Hvetemel og bakepulver vendes det forsiktig inn i eggedosisen.
Røren helles over i en 26 cm form eller rektangulær form.
(jeg brukte en gang en grillbakk, for kaken skulle ut å reise)
Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.
Smelt smøret i en kjele. Avkjøl litt
Rabarbraen vaskes. Rens den hvis den ytre delen er grov.
Kutt rabarbraen i biter på 3 - 4 cm.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet avkjølt smør.
Hvetemel og bakepulver vendes det forsiktig inn i eggedosisen.
Røren helles over i en 26 cm form eller rektangulær form.
(jeg brukte en gang en grillbakk, for kaken skulle ut å reise)
Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.
Mmm!
Nå stikker jeg ut og tar inn resten av rabarbraen:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar