søndag 1. april 2012

Rally "Monte Norge"

Vi forlot Vestfoldkysten midt på dagen i 18 grader +, fulgte E18 til vi kunne svinge inn på E6 i Oslo. Den skulle følge ei stund, sånn omtrent 135 mil til vi skulle svinge av på nytt og komme oss inn på E10. Målet var Bø i Vesterålen.

Første etappe inneholdt som sagt godt vær. Vi nærmet oss Trøndelag og vannstanden økte. Elvene gikk store, regnet kom og veien var ikke lengre like smooth... This was the road to Hell! Vi passerte Hell i god hastighet.

Kjæresten manglet den noteleseren som Loeb og Solberg har med seg i bilen. Jeg blir bilsyk hvis jeg skal lese mens vi kjører. Tenkte en stund på å ta frem blokkfløyta, men av frykt for å ødelegge tanngarden lot jeg den ligge. Trekkspill ble for tungvint!

Mildvær, regn og flom i Trønderfylkene gjorde kjøreturen spennende. Isen som hadde dekket elvene var i ferd med å gå i oppløsning og kom sigende mot bruene vi passerte. En følelse av å passere "just in time" dukket opp. Et sted hang jernbanelinja i løse lufta! Noen møter med taket innimellom, men siden vi var sjelden ute av bilen så var det helt greit, for da fikk vi skiftet litt på sittestillingen. Vi "landet" på Grong, på Heia Gjestgiveri utpå kvelden.

Gode senger og grei beliggenhet, men frokostservering som startet kl 0730 passet ikke oss.

Vi hadde avgang kl 0705, på vei mot vinterland. Veiene som vi i fjor sommer hadde ny asfalt, var ikke lengre slette. Korgfjelltunnellen hadde nedsatt fartsgrense til 50. Heldigvis ikke alle 8,6 kilometerne da.

Ferden over Saltfjellet gikk fort og greit, selv med høye brøytekanter. Vi kan jo veien! Og veibanen var bar. På strekningen Fauske - Bognes tok vi oss god tid. Trodde det var lenge til ferga skulle gå. Alle som skal til Nord-Norge bør komme kjørende over Hamarøy en solskinnsdag. Det var ikke solskinn nå, det var nesten deilig med alle tunnelene!

Ferga kom på Bognes som ferger skal. Det dukket opp en som vi ikke hadde på vår ruteplan. Overfarten bar på flate bølger, så ingen ble sjøsyke:)

Siste strekket fra Lødingen til Bø gikk unna på kun kort tid. Stopp på Sortland (Blåbyen) for å bunkre litt mat.

Fremme! 155 mil tilbakelagt, litt stive og støle i kroppen, og heldigvis var det noen dager til vi skulle sette snuten sørover igjen.

En knapp uke senere var vi på veien igjen, retning sør. Fergeturen bød på mye bølger, men ved å se ut av vinduet hele tiden gikk det greit nå også.

Været hadde ikke bedret seg til returen. Mye vann, sludd, snø og tåke. Vi var nok en gang heldige med vær og føre på Saltfjellet. Bare lette snøfnugg i lufta.

Vi hadde stoppet ved et par moteller langs E6, men de var enten nedlagt eller hadde stengt resepsjonen sin kl 2000. Hvem er det som legger seg til på et motell langs E6 før kl 20 da? Motelleiere må skjerpe seg! Skjønner at noen må legge ned driften...Vi fant oss et hotell i Mosjøen ved midnatt. Avreisen hadde funnet sted sent på ettermiddagen, så 50 mil var nok. Greit hotell, stort rom med tre senger og kjøleskap. Fint for veifarende som har litt niste med i bilen. Frokost fra kl 0600 også. Dette passet oss bra!

Det som ikke passet var at det i løpet av natta hadde ramlet ned 10-15 cm "slush". Ikke godt å kjøre i sånt, men med en kjæreste som er dyktig bak rattet og i tillegg ser godt så gikk det helt fortreffelig. Jeg var spent på Dovrefjell, men der, og resten av turen var det godt vær og mye trafikk. Kanskje noen hadde startet påsketuren litt tidlig?

Etter en uke hadde vi tilbakelagt nesten 400 mil i vårt langstrakte land, og var veldig glad for å være tilbake i Horten:)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar