søndag 11. mai 2014

Påsken 2014, retur til sør!

Det snødde! Store, hvite filler! Vaskemaskinen og oppvaskmaskinen var igang men vi bråbestemte oss for å returnere til sør, samme dag! Ikke risikere å våkne til 20 cm snø neste dag, når vi allikevel skulle kjøre. Vi pakket!

I Lødingen måtte vi vente på ferge til kl 1715. Gassferge! Tror den tar en halv time lengre enn normalferga for den brukte lang tid på å buksere seg til kai på Bognes.. Vel over på Hamarøy var det bare å kjøre, komme seg i allefall over Saltfjellet før vi måtte køye. Det gjorde vi.
På Elvmøthei, eller omtrent der, ligger ei kro med overnatting - eller rom som det står på veggen. Akkurat passende. Damen i kafeen hadde litt problemer med smilebåndet, men det var jo blitt sent på kvelden. Etter å ha betalt, omtrent som hotellrommet i Mosjøen på tur nordover, kom vi opp på rommet og fant at toalett og dusj var nede i gangen. Spenstig når jeg har kommet i den alderen at det er mindre soving enn toalettbesøk om natta. Fullt påkledd flere ganger med andre ord. Kl 0450 våknet vi for n'te gang av en trailer som kjørte rett forbi vårt åpne vindu og vi bestemte oss for å pakke. Vi låste oss ut og var klar i bilen nybarbert (kjæresten altså) og nysminket (jeg altså) kl 0508, klar til avreise.

De første vi møtte, var to flotte elger. Heldigvis hadde ikke vi stor fart og de beveget seg på veien i samme retning som oss før de dreide av og forsvan t.

Lang dag, 120 mil. Flott ferie men deilig å komme hjem:) Her sør var det et fantastisk vær, nemlig!














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar