søndag 26. februar 2017

Oppskrift - Britt`s bacalao

Her er oppskrift på den bacalaoen som går her i huset. Ingen eksakt oppskrift dog, jeg tar en dæsj av det ene og en dæsj av det andre:)

Jeg er ikke glad i bacalao som "bader" i olje, jeg har derfor laget min egen variant:)


Litt matolje (en spiseskje)
3 store løk
1 l tomatjuice
3 bokser hakkede tomater (kanskje 4)
Litt buljong. Vent med særlig salting til du har hatt klippfisken i.
Noen poteter
Klippfisk
Chilipulver
Kajennepepper
Spisskummen

Skrell potetene, skjær dem opp og kok dem en stund i egen kjele. (det tar så lang tid før de kokes når de kokes i bacalaoen)

Skrell og skjær løken i skiver. Ha litt olje i en stor kjele og fres løken litt for å få frem godsmaken.
Hell oppi tomatjuice, hakkede tomater og la det koke litt slik at løken blir mør.
Ha i litt buljong, men vær forsiktig for klippfisken er salt.

Slå vann av potetene.
Skjær klippfisken i passende biter. Ha begge deler i kjelen og la det småputre litt slik at smaken av salt fordeler seg.
Smak til med Spisskummen, Chili og Kajennepepper.



Server med flatbrød og husk, dette er bare ca-mål. Lov å bruke fantasien. Lykke til.

BB:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar