mandag 21. august 2017

Luna


Stein-Halle Brustad sitt bilde.


Britt Brustad sitt bilde.




Luna er en dvergschnauzer, født 29 mars 2017. Hun var bitteliten da vi fikk henne. Det var bare to av valpene i kullet som overlevde. Hun har en bror i Buskerud.

Hun tok ikke store plassen i fanget da hun kom til oss.
Stein-Halle Brustad sitt bilde.

Hun har vært på båt-tur i Vesterålen. Var litt trøblete med den redningsvesten i starten. Den minste størrelsen var litt i største laget, og hun tippet.              

Stein-Halle Brustad sitt bilde.
Hun koste seg i fjæra, og i sjøen i Vesterålen.

Lang tur i bobil, men hun liker seg der også.
Vi har forsøkt å ha henne i sele, sittende i setet slik at hun kunne følge med. Det virket som hun ble stresset av det. Buret derimot, der ser det ut som hun koser seg.
I personbilen trives hun også godt i buret, legger seg gjerne ned og sover.

Bur ja. Vi bruker bur. Luna sover i buret sitt om natten, og det hender hun går inn der og legger seg på dagtid også. Det er et bur Stein har laget i tre og netting. Stort og fint, hun får plass til både vann og matskål. Det er rommet hennes. Fra plassen sin der kan hun følge med oss i stuene og på kjøkkenet.

Første natta i sitt nye hjem sov hun i buret på vårt soverom, trygt og godt. Fra andre natt har hun sovet nede mens i har soverom i andre etasje. Hun har sovet hele natten, hver natt (minus 1, den natten vi kom hjem fra ferie midt på natten og hun måtte venne seg til huset vårt igjen). Da pep hun i noen minutter før hun la seg ned. Ellers er det stille fra vi går til køys.

Hverdagen etter ferien kom og jeg står opp kl 6. Luna er like overrasket hver morgen når jeg kommer ned trappa. Dette er for tidlig, men etter noen minutter får jeg lokket henne ut. Vi må jo ut på utsiden litt. Må bæres ut på plenen. Vått i gresset må vite. Gjør det hun skal og er sjeleglad for at vi kan gå inn og kose i noen minutter før jeg må ut. Da legger hun seg fint i buret og tar seg en strekk til frem til nestemann står opp.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar