torsdag 22. februar 2018

Hunder kan bli deprimert

Luna, vår dvergschnauzer født i mars 2017, røyter ikke. Hun må nappes.

Det diskuteres mye blant dem som har schnauzere om de kan klippes eller om de må nappes. Foreløpig ønsker vi å ivareta pelsen hennes, ved å nappe, for at den skal ha den misjonen den er tiltenkt. Det er to lag med pels, en ullpels underst og en striere som hindrer vann å trekke inn utenpå.
Vi tok Luna med oss til kennelen i november for å lære å nappe. I fire og en halv time ble hun nappet og stelt, det var ikke noe hyggelig å se henne, men det virket ikke som det var vondt. Innimellom klaget hun, kanskje det lugget litt da.

Valper har ofte litt lite pels på hodet. Det fikk Luna merke. Hun ble skallet, hele hodet var hvitt og hårløst. Det gikk hardt inn på henne. Halen, som hadde vært litt rufsete ble også nappet, og skrekken hun følte når hun så den kan nesten ikke beskrives. For å slippe å se den så satte hun seg på den, gjemte den unna. Hun krabbet under sofa og gjemte seg, selv om det egentlig ikke var plass til henne der. Hun slet faktisk med depresjon i 14 dager før hun begynte å akseptere seg selv slik hun så ut.

Nå har det grodd ut igjen for lenge siden, og vi har lovet å ikke  lugge av henne så mye videre, og i alle fall ikke på hodet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar